Aan de hand van de fietsknooppunten stippelden we enkele routes uit waarmee je de omgeving van Mimi's natuurhuisje kan verkennen. 

Het meest nabij gelegen knooppunt is 140 aan de Heidestraat, links als je het park uitrijdt.

Op hier en daar een korte helling na zijn het allemaal vlakke parcours.


We stellen 2 fietsen ter beschikking (1 elektrisch), enkel op verharde wegen te gebruiken.

Breng je je mountainbike mee?   Dan kan je terecht bij het Mountainbikenetwerk Nationaal Park

of bij Komoot met ruim 20 MTB-routes in de buurt van Rekem.


Je kan gebruik maken van een kortere verbinding met de knooppunten ten zuiden van het huisje,. Zo vermijd je telkens te moeten omrijden  (rood op de kaartjes) .Via een padje bereik je de Steenweg; aan de overkant rechts van de Jumbo rij je een kasseiweg op tot aan de Heirbaan. Rechts volgen en de 2de straat links de Ladderstraat en dan de Geulerweg nemen tot aan de brug over het kanaal, waar je verbinding kan maken met knooppunt 559.


Route 1: Oud-Rekem - 11km

Knooppunten 58- 53-559

Van het huisje langs de vijvers aan de Heidestraat rechts nemen naar de Steenweg en door woonwijken naar Oud-Rekem, in 2008 uitgeroepen tot 'het mooiste dorp van Vlaanderen'. Leuke terrasjes aan het kasteel d'Aspremont Lynden en langs de Zuid-Willemsvaart.

  Vandaar kan je rechtstreeks naar knooppunt 559 langs de vaart, maar de omweg via knooppunt 53 langs het Natuurgebied Hochter Bampd, een grote plas langs de oevers van de Maas, loont de moeite. Aan knooppunt 559 neem je de verkorte weg terug naar het huisje.

Je kan je fietstocht combineren met een wandeling in Oud-Rekem via een van de lokale wandellussen. De wandelkaarten zijn ter beschikking in het huisje.


Route 2: Domein Pietersheim - 9km

Knooppunten 140 - 131 - 54 - 559

Vanaf knooppunt 140  links het bos in en door een villawijk naar het Domein Pietersheim. Je vindt er o.a. het kantoor van Toerisme Lanaken en 8 bewegwijzerde wandellussen.  Bezoek er zeker de Waterburcht .

Vanaf knooppunt 131 rij je 2 km langs het kanaal tot aan knooppunt 559, waar je links omhoog fietst en kan aansluiten op de verkorte route naar het huisje.


Route 3: Rondom de Vallei van de Ziepbeek - 21km

Knooppunten 140 - 63 - 61 - 550 - 252 -62 - 63 -140

Na 3,5km fietsen wijk je tussen knooppunten 63 en 61 even af van de fietsroute door links in te slaan tot bij de 'schommelstoel' aan de Asperman-vijver die aansluit op het Natuurreservaat Vallei van de Ziepbeek

Tussen knooppunten 61 en 550 fiets je (over 2 korte, maar pittige hellingen) door een prachtig heidelandschap langs de Kikbeekbron. Aan knooppunt 62 kan je jezelf verwennen bij het Ijsparadijs Zutendaal, waarna de zachte afdaling naar knooppunt 140 kan ingezet worden.


Route 4: Rondom Pietersembos - 22,5km

Knooppunten 140 - 63 -62 - 65 -558 -131 -140

De route start enkele km licht klimmend langs de Daalbroekstraat om je vanaf knooppunt 62 door het bos tot in Gellik te brengen . Mooi en aangenaam koel in de zomer.

Na enkele km door woonwijken bereik je Lanaken: elke dinsdagmorgen is er een gezellige drukte op de markt, waar je een kopje koffie kan drinken.  Naar Rekem rij je terug langs het Domein Pietersheim (route2)


Route 5: Maastricht - 19km

Knooppunten 559 - 10 -1 - 10 - 559

Via de verkorte route naar knooppunt 559 aan de overzijde van de brug over het kanaal, onmiddellijk rechts nemen.

De eerste km rij je langs het Natuurgebied Hochter Bampd en volg je de Maas. Vanaf knooppunt 10 volg je de Zuid Willemsvaart tot in het centrum van het gezellige Maastricht (4km).

De terugweg loopt via dezelfde route.