Met de fiets krijg je een aardige impressie van de omgeving, maar de natuur beleven doe je al wandelend. In de omgeving van Rekem zijn er tal van natuurgebieden overkoepeld in het Nationaal Park Hoge Kempen en het Rivierpark Maasvallei. Het aanbod bewegwijzerde wandelroutes is bijzonder uitgebreid.

Wandelen in het Nationaal Park Hoge Kempen

 

De rode stip geeft de ligging van Mimi's natuurhuisje aan.
Ga naar de overzichtspagina en klik op 'Legenda'

Elke wandeling is herkenbaar aan een gekleurd symbool dat zichtbaar is op houten palen langs het pad. 

Je kan de wandeling beginnen aan een 'startplek' (met parking, een infobord met een detailkaart) of gewoon ergens middenin aanpikken.

Wandelen in Rivierpark Maasvallei

In het RivierPark Maasvallei bestaan er twee wandelsystemen: een lussensysteem én een knooppuntensysteem.

Bij het lussensysteem kies je een bewegwijzerde wandellus. Elke lus heeft zijn eigen symbool of kleur die je op houten palen langs het pad ziet.

Bij het knooppuntensysteem stel je zelf een wandelroute samen. Het knooppuntensysteem vind je terug aan Nederlandse zijde van de Maas.

In het huisje vind je een wandelbox met 7 kaarten, en 26 lussen.

 


Je kan nog heel wat inspiratie opdoen voor wandelingen in beide natuurparken via Komoot en Route You

of op stap gaan met een Ranger of een Maasverkenner (Maasvallei)


Onze aanrader: de paarse route (11km) in het natuurgebied van de vallei van de Ziepbeek.

Je kan op deze route aansluiten door naar het fietsknooppunt 140 te wandelen en de richting te volgen van knooppunt 63.  De Paarse route loopt naast het fietspad.

De route heeft het premiumlabel ontvangen van het Deutsches Wanderinstitut en je zal snel merken waarom: een gevarieerd landschap met heide, bos, vijvers en beekjes. Met wat geluk ontmoet je Angus en Gallowayrunderen.

 

Hiker?

Rekem ligt aan instapplaatsen van de lange afstandswandeling ' National Park Trail Hoge Kempen (110km) in Pietersheim én van de lange afstandswandeling Rivierpark (160,5km) in Oud-Rekem.